ErikdeVries.com

Pagina’s


Blog categoriëen


Konstructor, de zelfbouw spiegelreflexcamera van Lomo

Erik de VriesErik de Vries

Mensen van mijn leeftijd zijn opgegroeid met analoge fotocamera’s. Je weet wel, daar moest een rolletje in, je kon niet terugzien wat je op de foto hebt gezet en je moest na (ongeveer) 24 of 36 opnames naar de winkel om deze te laten ontwikkelen. Tegenwoordig is alles digitaal en zeker de jongere generatie heeft geen idee hoe “omslachtig” het vroeger was.

Enkele weken geleden bracht een collega de Konstructor camera van Lomo onder de aandacht. Dit is een analoge spiegelreflexcamera die je helemaal zelf in elkaar mag zetten. Het mooiste is de prijs, hij kost slechts 35 euro. Samen met wat collega’s hebben we een aantal van deze camera’s besteld. Op een avond hebben we deze gezamenlijk in elkaar gezet, een klus van ongeveer anderhalf uur.

[ecko_wide]Konstructor camera in de verpakking[/ecko_wide]

De voorpret begon al toen de camera’s binnenkwamen. Geen saaie doos met een bak onderdelen, maar een mooi vormgegeven verpakking waarin de onderdelen uitgestalt zijn.

Aan de hand van de meegeleverde handleiding begonnen we aan de bouw. Over het algemeen verliep dit soepel, maar om het spannend te houden zaten er enkele kleine foutjes in de handleiding en was niet alles even duidelijk. Maar ongeveer anderhalf uur later zaten de camera’s in elkaar en leken ze allemaal te werken. Of ze ook echt werken merken we binnenkort, als de rolletjes ontwikkeld zijn.

[ecko_wide]Lomo Konstructor[/ecko_wide]

Voor 35 euro krijg je een leuk en interessant bouwpakket. Je ziet met eigen ogen hoe een camera precies werkt en het is natuurlijk lekker “retro” om weer eens met fotorolletjes aan de gang te gaan. Een leuk detail is dat er een set stickers bij zit waarmee je de camera naar je eigen smaak kan aanpassen. Toen ik bovenstaande foto maakte zat er nog geen sticker op, dat ga ik binnenkort op mijn gemak doen.

Zoals te verwachten is mijn naam Erik de Vries. Op 16 maart 1981 ben ik in Amersfoort geboren, waar ik nog steeds woon. In 2010 heb ik de studie Human Media Interaction aan de Universiteit Twente afgerond, waarmee een eind is gekomen aan een lange periode van “school” gaan. Tegenwoordig werk ik bij Enrise waar ik samen met collega’s hoogwaardige internettoepassingen zoals apps, API’s, zoeksystemen, sites, shops & portals ontwikkel. Tevens heb ik een eenmanszaak waarin ik internetdiensten ontwikkel.

Reacties 0
Er zijn nog geen reacties geplaatst.