ErikdeVries.com

Pagina’s


Blog categoriëen


Toppunt van slechte service bij Conner & Davis Insurance

Erik de VriesErik de Vries

In een tijd dat service het verschil maakt zijn er helaas nog steeds bedrijven die denken dat klanten slechts dom betaalvee zijn en service niet tot de dienstverlening behoort. Helaas heb ik de afgelopen weken te maken gehad met een dergelijk bedrijf, het gaat hier om Conner & Davis Insurance, het bedrijf waar ik een verzekering voor mijn telefoon had afgesloten.

Alles goed en wel

Het verhaal begint in september 2011, de maand waarin mijn iPhone 4 defect raakte. Ik stond voor de keuze, garantie door T-Mobile laten afhandelen (waar je twee jaar garantie krijgt) of door Conner & Davis (waar ik een aanvullende verzekering had afgesloten). Aangezien ik geen idee had wat de beste keuze was nam ik contact op met beide bedrijven. Beide bedrijven geven het advies Conner & Davis in te schakelen aangezien de afwikkeling dan naar alle waarschijnlijkheid vlotter verloopt. Ik volg het advies en laat mijn iPhone ophalen door Conner & Davis. Enkele weken later ontvang ik een nieuwe iPhone retour met de melding dat de oude niet gerepareerd kon worden. Tot zover alles goed en wel, ik ben een tevreden klant.

Problemen beginnen

Enkele weken later zie ik plots 30 euro van mijn rekening afgeboekt worden. Het betreft een afschrijving door Conner & Davis onder vermelding van “eigen risico”. Dat is vreemd, aangezien ik twee jaar garantie op mijn toestel heb en deze dan ook gewoon binnen de garantie vervangen kon worden. Ik neem dan ook telefonisch contact op met Conner & Davis om tekst en uitleg te krijgen. De medewerkster begrijpt mijn verhaal maar geeft aan dat ik het best een e-mail kan sturen.

E-mail hel

Ik stuur op 21 december een e-mail met mij hele verhaal naar Conner & Davis. Hierin vermeld ik dat mijn toestel binnen de twee jaar garantie valt, ik vooraf navraag heb gedaan over de consequentie om het toestel door T-Mobile of Conner & Davis te laten repareren, en vraag waarom er zonder melding 30 euro van mijn rekening is afgeboekt. Aangezien het na deze e-mail stil blijft besluit ik de 30 euro te storneren. Straks is het te laat en kan ik fluiten naar mijn geld is mijn gedachte. Mocht Conner & Davis een valide reden hebben voor het afschrijven van dit bedrag dan is het zo teruggeboekt.

Begin januari ontvang ik dan eindelijk een reactie van Conner & Davis. Helaas gaf deze e-mail geen antwoord op de vragen die ik eerder stelde. Ik ontving een enkele zin, te weten:

“De reparatie van uw toestel valt buiten de garantie termijn. Om die reden wordt er een eigen risico berekend van 30 euro.”

Mijn antwoord is dan ook kort. Ik geef aan dat het toestel geen twee jaar oud is en het dus niet mogelijk is dat deze buiten de garantietermijn valt. Hierop blijft het opnieuw weken stil.

Aanmaning

Terwijl ik wacht op een antwoord op mijn vragen ontvang ik op 10 januari een brief van Conner & Davis. Hierin staat vermeld dat ik 30 euro + 12,50 administratiekosten dien te voldoen. Een vreemde gang van zaken, ze adviseren mij contact op te nemen via e-mail en nog voor ik een antwoord heb op mijn vragen sturen ze een aanmaning toe. Ik reageer dan ook direct op 10 januari per e-mail over deze brief. Helaas heb ik nooit een reactie ontvangen op de vragen die ik in die e-mail stel.

Geen antwoord op mijn vragen

Op 17 januari ontvang ik dan eindelijk een reactie (op de e-mail die ik begin januari stuurde), helaas opnieuw zonder een duidelijk antwoord op mijn vraag. Aangezien we nu al weken verder zijn probeer ik telefonisch contact te zoeken. Voor 50 cent per minuut hang ik bijna een kwartier in de wacht zonder ooit iemand te spreken te krijgen. Uiteindelijk 7,50 euro verder besluit ik de verbinding te verbreken en het opnieuw via e-mail te proberen.

Verkeerd voorgelicht

Op 23 januari komt er dan eindelijk wat duidelijkheid. Conner & Davis geeft aan dat iPhone’s nooit een garantie van twee jaar hebben en om die reden het eigen risico in rekening is gebracht. Vreemd, juist om dit soort problemen te voorkomen heb ik vooraf contact met beide bedrijven opgenomen. De strekking van mijn reactie is dan ook waarom Conner & Davis niet meld dat ik wel geld kwijt ben als ik het via Conner & Davis laat lopen en niet via T-Mobile. Ik heb daar namelijk expliciet om gevraagd.

Geen energie meer

Op 26 januari ontvang ik (bijna ongekend snel) een reactie. Ze bevestigen dat ze vooraf het advies hebben gegeven de reparatie door Conner & Davis uit te laten voeren, dit omdat reparaties uitgevoerd door een andere partij gevolgen kunnen hebben voor mijn verzekering. Een duidelijk verhaal, echter bijzonder vreemd dat ze dit niet melden als ik hier expliciet om vraag.

Ondertussen ben ik al een maand bezig duidelijkheid te krijgen waarom ik 30 euro dien te betalen. Telkens word ik van het kastje naar de muur gestuurd, duurt het weken voordat ik een reactie ontvang en blijkt uit alles dat ze niet van plan zijn naar mijn verhaal te luisteren. Het is maar 30 euro, waar gaat het om, mij gaat het om het principe. Als ik vooraf te horen had gekregen dat het me 30 euro zou kosten bij Conner & Davis en niets via T-Mobile dan had ik die keuze kunnen maken, nu maakt Conner & Davis die keuze voor me.

Ik betaal 8,50 euro per maand voor deze verzekering en ik krijg warempel een slechtere service dan wanneer ik dit nooit had afgesloten! Wat mij betreft de omgekeerde wereld, ik ben in ieder geval helemaal klaar met Conner & Davis. Ze mogen hun slogan “voor een meer dan tevreden klant” wat mij betreft aanpassen, en als ik onder meer het forum van Kassa! bekijk dan ben ik niet de enige. Wees slim en kies voor een andere partij, er is keuze genoeg, er zijn genoeg bedrijven die wel weten hoe het hoort!

Zoals te verwachten is mijn naam Erik de Vries. Op 16 maart 1981 ben ik in Amersfoort geboren, waar ik nog steeds woon. In 2010 heb ik de studie Human Media Interaction aan de Universiteit Twente afgerond, waarmee een eind is gekomen aan een lange periode van “school” gaan. Tegenwoordig werk ik bij Enrise waar ik samen met collega’s hoogwaardige internettoepassingen zoals apps, API’s, zoeksystemen, sites, shops & portals ontwikkel. Tevens heb ik een eenmanszaak waarin ik internetdiensten ontwikkel.

Reacties 14
 • Rob Hermkens
  Geplaatst op

  Rob Hermkens Rob Hermkens

  Beantwoorden Auteur

  Irritant dat je als consument zolang gevangen wordt in het web van de slechte service afhandeling bij een organisatie. Ik ben het helemaal met je eens dat je deze bedrijven gewoon links moet laten liggen. Heb zelf toevallig vorige week een blog geschreven over service (http://rob-hermkens.blogspot.com/2012/02/service-als-gevoel.html)


 • Rudolf Kloosterboer
  Geplaatst op

  Rudolf Kloosterboer Rudolf Kloosterboer

  Beantwoorden Auteur

  Beste Erik,

  Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die problemen ondervindt met de verzekering Conner & Davis. Ik zit alleen er nog middenin.

  Mijn Iphone is op 30/3/2012 opgehaald voor reparatie aan mijn scherm en volumeknoppen, nadat hij uit mijn handen was gevallen.
  Vorige week, ruim een maand en een week verder, kreeg ik hem weer binnen. Ondertussen heeft het dus erg lang geduurd voordat deze gemaakt zou worden.
  Na twee weken tijd heb ik zelf gebeld, 0,55 ct p.m. (Na 5 minuten kreeg ik iemand aan de lijn)
  De meneer aan de andere kant vertelde me toen dat ze nog niet genoeg informatie konden geven, dat er een nieuw toestel aan zou komen en dat ik voortaan maar moest mailen als ik informatie wilde hebben over mijn telefoon. Dit vond ik zelf al erg vreemd, aangezien zij als verzekeraar toch zouden moeten laten weten wat de status is van het toestel. Kwestie van servicegerichte aanpak zou ik zeggen. Dit vroeg ik hem ook
  Op deze vraag antwoorden ze dat ze zoveel gevallen hebben en dat ze dan te lang bezig zijn met beantwoorden.

  Maar goed, toen heb ik zelf gemaild en via mail vertelden ze me dat de telefoon naar de reparateur zou gaan en dat het nog wel 2 a 3 weken zou kunnen duren.

  Vorige week is hij afgeleverd door GLS, alleen was zelf niet thuis. Daarom heb ik hem gister bij een ophaalpunt opgehaald.

  Toen ik het pakketje openmaakte, zag ik de factuur van het reparatiebedrijf Solidvision uit RIjswijk ZH, het etuitje waar ik hem in weggaf en de telefoon zelf Eerst dacht ik, mooi ik heb mijn telefoon weer. Maar toen ik eenmaal goed keek, zag ik dat het scherm, linksboven van de telefoon, uit mijn telefoon stak. Dus je moet het naar beneden drukken, alleen dan schiet hij weer omhoog.
  Daarnaast zijn de volumeknoppen volgens mij erg goedkoop, want als je met het toestel rammelt.

  Dus vanochtend heb ik weer contact gezocht met C&D en ze hebben verteld dat ze hem morgen weer ophalen voor een reparatie.
  Alleen nu heb ik zojuist een mail gehad met de bevestiging, maar ook met de tekst erin dat de extra kosten via automatische incasso worden afgeschreven. Echter ga ik daar niet mee akkoord, aangezien ik daar niet voor heb getekend. Doen ze dit wel, dan ga ik er werk van maken.

  Dus dit is mijn verhaal. Zodra ik een goed toestel heb, zeg ik de verzekering op.

  Mvg.

  Rudolf


  • Erik
   Geplaatst op

   Erik Erik

   Beantwoorden Auteur

   Bedankt dat je je verhaalt deelt, enkel op die manier kunnen we anderen waarschuwen om niet met Conner & Davis in zee te gaan. Gelukkig ben ik sinds maart verlost van dit bedrijf!


 • Hans
  Geplaatst op

  Hans Hans

  Beantwoorden Auteur

  Bij mij is het nog erger:
  Mijn blackberry ging na bijna 2 jaar kapot, ik werd wakker en mijn scherm stond op wit en komt daar niet meer vanaf.
  Ik die maatschappij mailen, komen ze hem netjes ophalen, tot daar ging het goed en ook niet verder.
  Na ongeveer een maand krijg ik hem terug met de mededeling dat hij door val/drukschade kapot is gegaan, en ze hem dus niet voor me gaan repareren.
  Ik geef ze nog even de kans om dat ding alsnog te repareren, anders ga ik gewoon aangifte doen van oplichting. Hij is namelijk wel eens gevallen, maar daar is hij zeker niet kapot door gegaan. Het is niet meer dan een softwarefout die ik niet kan repareren, maar een beetje reparateur zou dat gewoon moeten kunnen.

  Ik ben nog steeds te boos om een fatsoenlijk verhaal te schrijven, excuses als het lastig leest.


 • Rudolf Kloosterboer
  Geplaatst op

  Rudolf Kloosterboer Rudolf Kloosterboer

  Beantwoorden Auteur

  De telefoon is inmiddels opgehaald. ZO’N DRIE WEKEN GELEDEN… Ben nu precies twee maanden zonder Iphone. En ik ben ontzettend kwaad over deze slechte service. Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat dit eens in de media komt. Want er zijn meerdere mensen die hier last van hebben. Ik ga zo weer bellen, want ik zit nu twee maanden zonder Iphone en ik heb diverse mailtjes gestuurd. Als antwoord krijg ik dat ze mij laten weten als de reparateur meer weet dat ze mij dan dat laten weten.
  Die kosten van 55 ct per minuut ga ik proberen te declareren via hen.


 • Elbert
  Geplaatst op

  Elbert Elbert

  Beantwoorden Auteur

  Heb sinds een maand problemen met conner Davis mijn toestel is uit mijn overal gevallen op mijn werk en kreeg als argument niet zorgvuldig opgeborgen heb nu al twee bezwaarsschriften ingediend de laatste loopt nog maar kreeg gisteren een bericht dat ik binnen 5 dagen mijn leentoestel terug moet sturen anders word er 187€ afgeschreven morgen maar weer aktie ondernemen eerst maar even mijn rekeningnummer blokkeren voor afschrijvingen van hun.


 • Michel
  Geplaatst op

  Michel Michel

  Beantwoorden Auteur

  Hallo, mijn iphone hield er 2.5 week geleden mee op… dat was balen maar goed was verzekerd
  bij Conner en Davis. Geen probleem dacht ik even schade melden vrijdags en zaterdag morgen ging de bel en kwamen ze deze (wel tegen meer prijs van 12.50 ) ophalen (door de week geen extra kosten). Na een paar dagen ging ik eens kijken of ik kon zien wat de status was dat was niet terug te vinden… maar wel heel veel ontevreden klanten!
  toen begon ik hem te knijpen maar gister ineens een mail met een status update en zowaar is de courier net geweest en wat blijkt een nieuwe iphone 4 32 gb werd afgeleverd !!
  kortom 16 dagen duurde het maar voordat ik een nieuwe telefoon kreeg. Wat mij betreft dikke pluim voor Conner en Davis ! Het kan dus ook heel goed gaan


  • Anoniem
   Geplaatst op

   Anoniem Anoniem

   Beantwoorden Auteur

   Haha geloof je het zelf, valt niet zo’n beetje op dat je voor die horken werkt! Conner & Davis moeten boeten voor hun tekortkomingen en aan de schandpaal genageld worden!!!


 • Marion vd bos
  Geplaatst op

  Marion vd bos Marion vd bos

  Beantwoorden Auteur

  Beste Erik,

  Mijn iPhoneis een maand geleden door een ongelukje gevallen en het scherm was dus gebroken.
  Ik heb een afspraak gemaakt en mijn telefoon is op 6-12-12 opgehaald.
  Inmiddels heb ik hem nog niet binnen.
  Wij hebben op 3-01-13 gebeld en de man aan de lijn vertelde: “tja dat duurt wel heel erg lang, u krijgt een email waarin staat wanneer u hem uiterlijk terug heeft.
  Nu is het inmiddels 5-01-13 en nog steeds geen mail ontvangen, nog een iphone.

  Slechte service.

  Mvg

  Marion Van Den Bos


 • amy
  Geplaatst op

  amy amy

  Beantwoorden Auteur

  Mijn Iphone 4 is met de sneeuw is een plas water gevallen, deed niks meer.
  Ik heb gelijk de schade gemeld via internet.
  Kort daarna ontving ik een brief dat ik te onzorgvuldig met het toestel omgegaan was.
  Toestel wel opgehaald, bezwaar ingediend.

  Gisteren brief ontvangen met 3 keuzes,
  laten maken voor €254,10 (zelf betalen)
  ongerepareerd terug laten sturen € 50,82 onderzoekskosten (zelf betalen)
  afstand doen

  Mijn verzekeringsadviseur dit uit laten zoeken, zijn inmiddels bezig met rechtsbijstand maar ik zie het somber in..
  Dit is gewoon te gek voor woorden.
  Ik betaal € 10,- per maand, al bijna 2 jaar lang!!!!!
  WAT EEN KL*TE BEDRIJF!!!


 • Robert
  Geplaatst op

  Robert Robert

  Beantwoorden Auteur

  De gouden verzekering moet nog uitgevonden worden… Het is meestal janken met de pet op geblazen. Kleine tip: verzeker alleen dat wat je zelf niet kunt betalen. Een nieuwe IPhone kost inderdaad veel geld maar na een jaar intensief gebruik is deze nog maar een fractie waard van wat’ie ooit was. Je betaald echter nog steeds de hoofdprijs voor de bijbehorende verzekering. Je kunt dat geld beter elke maand in een oude sok stoppen en na zo’n 3 jaar koop je zelf het nieuwste model.


 • Lysanne
  Geplaatst op

  Lysanne Lysanne

  Beantwoorden Auteur

  Ook ik heb ruim 2,5 jaar telefoonverzekering betaald bij Conner & Davis… Ben hem nu anderhalve week kwijt. Krijg ik dezelfde brief als hierboven beschreven: binnen 5 dagen €128 betalen voor reparatie, of onderzoekskosten anders wordt het toestel vernietigd!
  Gebeld, te horen gekregen dat ik nogmaals de oorzaak van de schade moet mailen. Dit heb ik dus gedaan.
  Hierna ben ik maar eens gaan googlen en ben erg geschrokken van de klachten!!
  Contact opgenomen met Belcompany, ze vertelden mij al lang geen zaken meer te doen met Conner&Davis, maar dat ik naar de winkel moest komen met de brief en de gegevens. Ze konden echter niks beloven.

  Ben benieuwd hoe dit afloopt, nooit meer een telefoon verzekering voor mij!!


 • Anoniem
  Geplaatst op

  Anoniem Anoniem

  Beantwoorden Auteur

  Mijn telefoon is kapot gegaan en per mail heb ik duidelijk aangegeven wat de klachten zijn. De telefoon is opgehaald en binnen een paar weken had ik hem terug. Ik ging testen of hij het weer deed en er was niks aan gedaan. Precies dezelfde klachten. Ik heb een mail gestuurd (telefonisch zijn die gasten niet te bereiken a €0,55 per minuut in de wacht staan) waarop een reactie kwam dat ik de klachten nogmaals moest doorgeven. Alsof ze die nog niet hadden!

  Vervolgens is mn toestel 5 weken weg geweest en kreeg ik hem terug. Wat denk je? Geen klap aan gedaan. Nog steeds dezelfde klachten. Bellen naar ze heeft nog steeds geen zin, dus een boze mail gestuurd. Ze zien geen aanleiding om excuses te maken en vragen het toestel op te sturen. Dan gaan ze er naar kijken, garanties over een reparatietermijn krijg je niet. Wat een onzin! Ik ga hem nu zelf naar Apple brengen, het toestel laten maken en de rekening stuur ik naar Conner & Davis op.

  Als je nog overweegt om je telefoon te laten verzekeren via Conner & Davis denk er dan nog eens goed over na.


 • Ralph de Lange
  Geplaatst op

  Ralph de Lange Ralph de Lange

  Beantwoorden Auteur

  Wat een verschrikkelijk bedrijf

  totaal geen service. Alles online en via mail.
  Als je belt kost het E 0.55 per minuut.

  Uiteindelijk zoeken ze alleen maar naar uitwijk mogelijkheden.

  Nooit meer Conner Surance van mij en tegen iedereen vertellen.

  Spread the word !!